Barcelona’s vijf beste picknickplaatsen

Met uitzondering van de zeldzame regenachtige dagen, schreeuwen het voorjaar en de zomer in Barcelona voor een picknick, buiten spelen, en (letterlijk) wat dan ook doen onder de zon. De vele terrassen van de stad, die altijd overlopen in trottoirs en pleinen, onderstrepen dit idee van buiten eten, drinken en het vieren van een Barcelona manier van leven.

Maar waarom extra betalen voor een broodje bij een picknicktafel onder de kolkende mensenmassa’s? Je kunt net zo makkelijk gewoon naar een park in Barcelona ontsnappen voor een gezellige picknick, zonder terras toeslag. Geen deken of picknickmand? Strandlakens en een plastic boodschappentas doen het ook goed. Dus pak je spullen en wat draagbaar eten, en breng een paar aangename uren door met eten, drinken en loungen op het gazon – het Picasso Museum kan op zich laten wachten op een bewolkte middag in de komende dagen.

El Parc de Joan Miró

Picnic by Ed YourdonMet vier huizenblokken van Barcelona’s centrale wijk l’Eixample, staat dit park vooral bekend om de torenhoge sculptuur van 22 meter hoog, “Dona I Ocell” (vrouw en vogel) van , de Catalaanse kunstenaar Joan Miro, geschonken aan de stad Barcelona door de kunstenaar . Gebouwd op het land waar ooit het oude slachthuis van de stad stond, is het park een welkome toevlucht op een steenworp afstand van de drukte van Plaça Espanya en het winkelcentrum Arenas.

Na de ingewikkelde mozaïek op het meesterwerk van Miró te hebben bewonderd, kun je aan lekker gevulde olijven knabbelen en je aan vers fruit te goed doen in de schaduw van enorme dennen en palmbomen. Wanneer je klaar bent met eten, dan kun je altijd je overtollige calorieën verbranden met een snel spelletje pingpong of jeu de boules.

Adres: C/ Tarragona, 74
Wijk: L’Eixample
Metro: metro  -Tarragona, metro – Espanya
• Openingstijden: ma-zo van 10:00 tot zonsondergang

Parc del Laberint d’Horta

picknick by vana_gwenBetreedt het terrein van de oudste tuin in de stad in de tuin van het Labyrint Park van Barcelona. Achter het historische familiepaleis van de hertogen van Llupiá, is er een neoklassieke 18e-eeuwse tuin van triniveau, compleet met een doolhof van cipressen. Op het benedengedeelte, kun je onder de altijd groene muren lopen, op zoek naar mythologische figuren als Eros, Echo and Narcissus.

Daarna kun je de figuren in de koepels bewonderen met uitzicht op de doolhof, Danae en Ariadne, de menselijke vrouwen, die jammer genoeg aan de haal gingen met de Griekse goden en helden. Nog hoger klimmend, kun je zitten en ontspannen in het reservoir waar zo veel groen te zien is. Zie hoe de vissen zwemmen in de reflecties van de boom en blauwe luchten.

Er zijn picknicktafels bij binnenkomst van het park, maar we raden je aan om op een stoel ergens in de tuinen te gaan zitten – er zijn bankjes in het park, als je er echt iets op tegen hebt om op de grond zitten, en je hebt overal geweldig uitzicht.

Adres: Passeig dels Castanyers, 1-17
Wijk: Horta-Guinardó
Metro: metro – Mundet
• Openingstijden: Openingstijden: ma-zo van 10.00 tot zonsondergang (je moet een kleine entreeprijs betalen)

Jardins de Can Sentmenat

picknick Barcelona by nvainioWandel langs statige, goed verzorgd hagen en levensgrote vrouwelijke standbeelden in de Can Sentmenat Gardens, gemaakt door de Catalaanse adel aan het eind van de 19e eeuw. Voorheen was dit de residentie van de markies van Sentmenat, en Can Sentmenat is een ideale plek om weg te komen van het verkeer en het lawaai van het centrum van Barcelona. Dus neem een ??paar uur om te verdwalen in de bosrijke omgeving van 9 hectaren, om te genieten van een prachtig uitzicht op Barcelona vanaf de terrasvormige tuinen, en om snapshots te nemen van een waterval, met een beetje Spaanse jamón op brood in de schaduw van 100-jaar oude palmbomen.

Benieuwd waarom er zo veel studenten rondlopen? Sinds 1994 bevindt zich in dit historische huis de EINA Design- en Kunstschool.

Adres: C/ Can Caralleu 16-18
Wijk: Sarrià-Sant Gervasi
Metro: Reina Elisenda L6 Ferrocarriles
• Openingstijden: ma-zo van 10:00 tot zonsondergang

Parc de l’Espanya Industrial

Parc Espanya Industrial by niall62Aan weerszijden van de westzijde van Sants Estació, het centrale treinstation van Barcelona, combineert dit park de cultuur en industrie van Barcelona op een opvallende manier. Een rij van negen vuurtorens is te zien boven witte trappen die leiden naar een grote vijver waar treurwilgen over gebogen staan, alsof hun takken in het stralende water wortelen. In vijver van het park, kijkt Neptunus uit over het water ter bescherming van moeder eend en haar kuikens, terwijl Venus achterover zit, onbewogen, onberoerd door de pracht en praal die haar omringt, op een rots.

Omarm je innerlijke kind met een reisje langs de staart van een draak – het beeld van 150 ton werd ontworpen door Andres Nagel als glijbaan. Daarna kun je genieten van een boterham terwijl je geniet van de zon op het gazon; achterover zitten met je favoriete boek op de trappen of lekker ontspannen in de schaduw van hoge bomen.

Adres: C/ Muntades, 37
Wijk: Sants-Montjuic
Metro: metro , metro   Sants Estació
• Openingstijden: ma-zo van 10:00 tot zonsondergang

Jardins del Palau de Pedralbes

Palau de Pedralbes by Poble MeraAchter een hoge muur versierd met watervallen van levendige paarse bougainville en een enorme smeedijzeren poort, vind je de Pedralbes Koninklijke Paleistuinen. Een mooie vrouw hurkt in het centrum van een ovaalvormig reflecterend zwembad. Te verontrust door haar omgeving (of misschien vanwege haar spiegelbeeld) om te bewegen, lijkt ze hier jaren geleden te zijn neergestreken, en is ze uiteindelijk versteend.

Volg de slingerende wandelpaden op de rots naar een kleine waterval om twee werken van een jonge Antoni Gaudí te vinden. Ga zitten in de schaduw van zijn gebogen, parabolische pergola van weelderig groen, en vind je weg door het bamboebos van het park om een ??goede blik op de “Fontein van Hercules ‘ te krijgen, een borstbeeld van de Griekse held hoog boven een smeedijzeren draak, met een mond die water spuwt en geen vuur.

Adres: Av. Diagonal, 686
Wijk: Les Corts
Metro: metro Palau Reial, tram, tram Palau Reial
• Openingstijden: ma-zo van 10:00 tot zonsondergang

Een beetje advies

Breng niet te veel tijd door in de parken van Barcelona in het donker. Net als in iedere grote metropool, kunnen deze openbare ruimtes onveilig (en verontrustend) zijn als de zon onder gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here